ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 - page 118

116
Είδος Φυτού
Είδος φυτοπαθογόνου μύκητα
Solanum melongena (
Μελιτζάνα)
(-)
Salvia
sp.
Macrophomina
sp.
Gaura
sp.
(-)
Pittosporum
spp. (Αγγελική λεπτόφυλλη)
Rhizoctonia
sp.
Salvia
sp.
Macrophomina
sp.
Salvia
sp.
Macrophomina
sp
., Pythium
sp
., Fusarium
sp
.
Salvia madrensis
(-)
Salvia uliginosa
(-)
Capsicum annuum
(Πιπεριά)
Leveillula taurica
Olea europaea (
Ελιά)
(-)
Salvia discolor
Phytophthora sp.
Lippia
sp
.
Rhizoctonia
sp.
Cistus creticus
Fusarium
sp
. Pythium
sp
.
Cercis siliquastrum
(Κουτσουπιά)
(-)
Salvia rouge
Verticillium
sp.
Pyracantha
sp. (Πυράκανθος)
Phytophthora sp.
Salvia
sp.
Rhizoctonia
sp.
Echium sp.
Phytophthora
sp.
- Rhizoctonia
sp.
Wisteria sinensis (
Γλυτσίνια)
Fusarium
sp.
Echium
sp
.
(-)
Salvia rouge
Verticillium dahliae
Cistus creticus
Phytophthora
sp.
Επίσης στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος γίνονται τακτικές μηνιαίες επισκέψεις στο Κτήμα
με αντικείμενο τόσο την επισκόπηση όσο και την εκπαίδευση των εργατοτεχνιτών του σε θέματα
ορθής δειγματοληψίας φυτικών τμημάτων από προσβεβλημένα φυτά για αποστολή στο ΜΦΙ και
χειρισμού και εφαρμογής βιολογικών παραγόντων και φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων σε
συνδυασμό με καλλιεργητικά μέσα και ορθή λίπανση (σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μη
Παρασιτικών Ασθενειών).
Σ
ΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
Δρ Κ. Μαχαίρα,
Δρ Α. Μαρκέλλου (Επιστημονική Υπεύθυνη για το
ΜΦΙ)
Δ
ΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
24 μήνες
Ε
ΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Δρ Δ. Παπαχρήστος, Δρ Μυλωνάς,
Δρ Γ. Τρωγιάνος, Δρ Δ. Χαχαλης, Δρ. Μ. Χολέβα,
Δρ Χ Βαρβέρη, Ε. Καλογεροπούλου (ΜSc),
Δ. Τσιρογιάννης και Η. Γεωργίου
Σ
ΧΕΤΙΚΗ
E
NOTHTA
“Π
ΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1.1.1
4.3 Έλεγχοι αγοράς
4.3.1 Φυσικοχημικός Έλεγχος Σκευασμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων
Ο φυσικοχημικός έλεγχος των σκευασμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων (φ.π.) ο οποίος
διεξάγεται στο εργαστήριο Χημικού Ελέγχου Γεωργικών Φαρμάκων περιλαμβάνει χημικό έλεγχο των
σκευασμάτων φπ για προσδιορισμό περιεκτικότητας σε δραστική ουσία και τοξικολογικά σημαντικές
προσμίξεις καθώς και μελέτη των φυσικών τους ιδιοτήτων (αιωρηματικότητα, διαβρεξιμότητα,
γαλακτωματοποιητική ικανότητα, λεπτότητα κόκκων κλπ). Από τα αποτελέσματα του φυσικοχημικού
ελέγχου το εργαστήριο γνωμοδοτεί για τα δείγματα χαρακτηρίζοντάς τα ως κανονικά ή μη κανονικά,
βάσει των προδιαγραφών του FAO(Food and Agricultural Organization).
1...,108,109,110,111,112,113,114,115,116,117 119,120,121,122,123,124,125,126,127,128,...243
Powered by FlippingBook